Codemill Förvärvar Cantemo Portal™ Media Asset Management

Codemill
Jun 01, 2021

Umeå, Sverige, 1:a juni 2021 – Codemill AB har ingått avtal om att förvärva Cantemo AB, företaget bakom Cantemo Portal™ Media Asset Management (MAM).

Förvärvet sammanfaller med Codemills planerade notering vid Nasdaq First north Growth Market i mitten av juni.

Förvärvet innebär att produktutvecklingen av Cantemo Portal™ kommer accelerera och också medföra en tydlig integration med Codemills komplementära produkter Accurate.Video och Accurate Player SDK.

Cantemo Portal™ är en skalbar och modulär MAM lösning som ger snabb tillgång och uppspelning av mediafiler. Cantemo Portal™ integreras lätt med ledande tredje-parts lösningar, vilket möjliggör att användare kan arbeta som vanligt med sina filer allt medan Portal tar hand om metadatahanteringen i bakgrunden.

Accurate.Video är en webbaserad videoplatform skapat för broadcast, post-production och mediaföretag. Accurate.Video kan enkelt integreras med kundernas befintliga verktyg och lagringslösningar för att skapa ett sömlöst arbetsflöde för mediaproduktion. Accurate Player SDK är ett webbaserat ramverk som kan anpassas och integreras in i ett befintligt arbetsflöde på några minuter.

Kommentar från Rickard Lönneborg, VD vid Codemill:

“Jag är glad att Cantemo blir en del av Codemill familjen. Vi har arbetat tillsammans med Parham och hans team i många år, framgångsrikt levererat Portal system till media och underhållningsföretag runt om i hela världen. Med våra egna produkter, Accurate.Video och Accurate Player SDK, tillsammans med Portal, så får vi tillgång till fler byggstenar för att kunna erbjuda våra kunder anpassade arbetsflöden för mediabranschen.”

Parham Azimi, medgrundare av och utgående VD för Cantemo och VD för iconik:

“När vi skapade Cantemo, investerade vi all vår tid och energi i att bygga en marknadsledande produkt och ett team i världsklass. Nu är det dags för oss att kliva av och fokusera på nästa kapitel i form av iconik. Med sin djupa kunskap om Portal, kombinerat med en världsledande expertis i mjukvaruutveckling för arbetsflöden i mediavärlden, så kan vi inte se en bättre ägare av bolaget än våra vänner på Codemill.”

Förvärvet avser Cantemo Portal™ och dess produktutvecklingsteam. Det innefattar inte den existerande företagsledningen på Cantemo eller dess aktieägare. Dessa kommer nu fokusera uteslutande på iconik.

---------

Om Codemill AB

Codemill är ett svenskt teknikbolag som erbjuder mjukvarutveckling och tekniska tjänster för video- och mediebolag. Codemills Accurate.Video produkter och Accurate Player SDK ger världens största broadcast, VOD/OOT, Content Supply Chain och MAM plattformar verktyg för att förenkla media produktionen.. Codemill's kunder är flera av de stora Hollywoodaktörerna däribland ViacomCBS, TV-bolag såsom BBC, ITV och ProSieben.Sat1, VOD/OTT-plattformar såsom Joyn, samt publicister och varumärken som The Guardian.

Om Cantemo AB

Cantemo® skapades för att leda utvecklingen av nästa generationens Media Management Systems. I en värld där produktionen och användandet av video mer och mer skapas utanför de konventionella kanalerna, så räcker inte traditionella mediahanteringssystem till. Cantemo®. Med sitt anpassningsbara, användarfokuserade gränssnitt ger Cantemo® kunderna möjlighet att enkelt få kontroll på sin media.

Om Portal

Cantemo Portal™ lagrar en ständigt ökande inflöde av video, ljud, bilder och andra former av digital media. Cantemo Portal™ möjliggör sök och åtkomst till media, oavsett var den finns lagrad. Produkten integreras enkelt med marknadsledande tredjepartsprodukter så som NLEer, transkoder, distributions- och arkiveringstjänster.

Share
Continue reading
All news